Sint-Anthonijshoek

De naam Sint-Anthonijshoek is pas recentelijk weer teruggegeven aan de boerderij. De naam was jarenlang verdwenen hoewel op een plattegrond daterend uit 1827 al gesproken wordt over De Hofstede St. Anthonijshoek.

De boerderij heeft een typisch Zeeuwse bouwstijl met een losstaand, stenen woonhuis naast een grote houten schuur. De wagenschuur is in de tweede helft van de 19e eeuw gebouwd en in 2006 gerestaureerd. Achter de schuur bevond zich de mestvaalt en het varkenskot. Dat varkenskot staat er nu nog altijd.
Blikseminslag zorgde in 1972 dat de grote zwarte landbouwschuur tot de grond toe afbrandde. Vervolgens is er een nieuwe loods gebouwd met een nieuwe veeschuur. In 1981 is begonnen met de minicamping in plaats van de veehouderij. Het bedrijf doet nu nog steeds aan akkerbouw.
In 2007 werd het bedrijf van David en Tiny Aarnoutse overgenomen door hun dochters Marja en Monica die het bedrijf verder hebben uitgebreid. De oude veestal werd omgebouwd tot 5 hotelappartementen en de minicamping groeide naar 25 plaatsen. Er kwamen strandhuisjes bij voor de verhuur en kijk– en pluktuinen werden aangelegd. Als laatste kreeg Sint-Anthonijshoek een theeschenkerij.

Alles is aangepast aan deze tijd met respect voor het verleden. Rust, ruimte en natuur worden op Sint-Anthonijshoek verbonden aan genieten.

Boek onze strandhuisjes direct aan het strand


4 km van onze camping in Dishoek

Nederlands